/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Cinci moldoveni sunt cercetați de polițiștii români pentru contrabandă cu țigări de peste cinci milioane de lei

30 mai 2020, ora 21:26

Cinci cetățeni ai Republicii Moldova, dar care dețin și cetățenia română, sunt cercetați de polițiștii de frontieră ai statului vecin, fiind bănuiți de contrabandă cu țigări în valoare de circa 1 400 000 lei românești (peste 5 600 000 lei puși în circulație pe teritoriul R. Moldova). Produsele urmau să ajungă pe piața neagră din capitala Franței. 

Ieri, în jurul orei 18.00, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui au identificat în trafic, pe sensul de intrare în România din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa o autoutilitară înmatriculată în R. Moldova, informează Poliția de Frontieră Iași.

Autovehiculul a fost monitorizat, ocazie cu care s-a constatat că a oprit într-o parcare de pe raza localității de frontieră Râşeşti. În această parcare, din autoutilitară au fost descărcate mai multe colete şi încărcate în remorca unui autocar înmatriculat în România, staţionat în aceeaşi parcare.

În jurul orei 02.00, autocarul în cauză, condus de un bărbat cu cetăţenie română şi a R. Moldova, în vârstă de 33 de ani, a fost oprit la intrarea în municipiul Huşi şi condus la sediul Serviului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui pentru efectuarea unui control amănunţit.

În urma controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, oamenii legii au descoperit, în coletele transportate, ascunse şi nedeclarate, 25 999 de pachete de ţigări de diferite mărci, 1.230 kg de esenţe aromatice pentru narghilea şi 74 de litri de băuturi alcoolice, de diferite mărci, cu timbru de acciză R.Moldova.

Pentru clarificarea unor aspecte de interes operativ, astăzi, în jurul orei 07. 30, polițiștii, însoţiţi de suspect, s-au deplasat în aceeaşi parcare din localitatea Râşeşti, unde a fost identificat un alt autocar staţionat.

În urma controlului efectuat asupra acestuia au mai fost descoperite în coletele transportate, 26 470 de pachete de ţigări de diferite mărci, cu timbru de acciză R.Moldova. Cu privire la cele constatate, bănuitul a declarat că bunurile de contrabandă îî aparţin şi că urmau să fie comercializate pe piaţa neagră din Paris.

Conform prevederilor legale, toate bunurile descoperite au fost reținute, iar ce două autocare şi remorca staționează la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui.

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate şi a împrejurărilor în care au fost săvârşite faptele.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram