Un grup de moldoveni stabiliți în Italia au decis să pună mână de la mână și să-i trimită președintelui Igor Dodon un colet. Aceștia s-au adunat azi în orașul Milano și-au adus cu ei mai multe pungi cu calendar, pe care le-au pus una în alta și au spus că vor expedia pachetul în Republica Moldova.

„Din cea an e calendarul?.. Din 2016, când a devenit domnul Dodon președinte”, a spus unul dintre moldovenii din diasporă. „Azi e duminică, azi la rutieră îl vom trimite”.

„Îi dau și eu un pachet, plin cu dolărași. Să-i spunem adresa de unde să meargă să ia pachetul cu dolărași, trimiși de la Milano, Italia”, a spus o concetățeană care a participat la flashmob.

Mai mult, moldovenii din Milano au semnat și o cerere pe care spun că o vor expedia Procuraturii Generale, în care solicită ca șeful statului să fie tras la răspundere, pentru imaginile cu punga în care se presupune că erau bani, pe care Vlad Plahotniuc a încercat să i-o dea președintelui acum un an.

Înregistrările video au apărut în spațiul public acum aproximativ două săptămâni. Le-a făcut publice deputatul Platformei DA Iurie Reniță. După ce Iurie Reniță și Andrei Năstase, președintele Platformei DA, au pus denunțuri la Procuratură, reprezentanții instituției au anunțat că a fost pornit un proces, în cadrul căruia va fi verificată autenticitatea imaginilor.

La rândul său, Igor Dodon zice că la acea întâlnire el juca un rol și este convins că nu va fi tras la răspundere, întrucât, potrivit lui, nu se va putea demonstra faptul că el ar fi făcut ceva ilegal.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!