Antreprenorii vor putea primi bani de la stat pentru a-și redirecționa afacerea în mediul online. Astăzi a fost lansat un program de suport pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (ÎMM). Ministerul Economiei pune la dispoziția antreprenorilor 20 de milioane lei pentru dezvoltarea instrumentelor de comerț electronic.

Programul va ajuta producătorii autohtoni să-și digitalizeze procesele de business și să vândă produsele sau serviciile pe platforme online. Asta presupune crearea de pagini web, magazine online și oferirea de granturi pentru achiziționarea de tehnologii și soluții digitale.

„Cel puțin 100 beneficiari ai programului vor primi un „voucher” în valoare maximă de 30 de mii de lei pentru accesarea serviciilor de consultanță și mentorat în vederea dezvoltării propriei pagini web, setării pe pagini de socializare, elaborării profilului online și realizării descrierilor companiilor și produselor etc.

Antreprenorii vor beneficia de suport financiar în valoare de 150 de mii de lei pentru achiziționarea de echipamente și softuri în scopul introducerii noilor tehnologii în contextul digitalizării ÎMM și eliminării sau minimizării riscurilor impuse de piață pentru cel puțin 20 de întreprinderi”, a menționat Iulia Costin cu referire la oportunitățile programului.

Pentru a putea obține acest suport, solicitantul trebuie să fie o entitate juridică, înregistrată conform Legii cu privire la întreprinderile mici și mijlocii, să demonstreze necesitatea digitalizării și impactul asupra afacerii, să își desfășoare activitatea pe teritoriul Republicii Moldova și să dețină produse sau servicii rezultate din propria activitate antreprenorială.

Mai multe informații despre Programul de digitalizare a IMM-urilor pot fi accesate pe pagina web a ODIMM – www.odimm.md.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!