/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

CEC inițiază modificări la regulamentul privind desemnarea candidaților la alegerile prezidențiale

01 iunie 2020, ora 11:37

Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță despre inițierea elaborării unor proiecte de hotărâre cu privire la revizuirea mai multor acte normative. Printre acestea este și modificarea regulamentului de desemnare și înregistrare a candidaților la alegerile prezidențiale, care urmează să aibă loc în toamna acestui an.

Astfel, CEC anunță despre inițierea elaborării următoarelor proiecte de hotărâre:

– „Pentru modificarea Regulamentului privind particularitățile de desemnare și înregistrare a candidaților la alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova, aprobat prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 113 din  18 august 2016”.

– „Pentru modificarea Regulamentului privind activitatea consiliului electoral  de circumscripție, aprobat prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 1702 din  19 iunie 2018”.

– „Pentru modificarea Regulamentului privind activitatea birourilor electorale ale secțiilor de votare, aprobat prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 1734 din  3 iulie 2018”.

Într-un comunicat emis de reprezentanții Comisiei Electorale Centrale este precizat că elaborarea acestor proiecte constă la îmbunătățirea prevederilor existente referitoare la procedura de desemnare și înregistrare a candidaților la alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova, precum și la activitatea organelor electorale inferioae.

CEC solicită participarea activă a tuturor părților interesate prin prezentarea propunerilor în vederea elaborării proiectelor de hotărâre. Propunerile pot fi prezentate, până la data de 12 iunie 2020 inclusiv, la adresa poștală: str. Vasile Alecsandri, nr. 119, mun. Chişinău, MD 2012 sau la adresa de e-mail: info@cec.md”, se mai arată în comunicat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram