/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

De azi, se redeschid piețele din Chișinău! Ce reguli trebuie să respecte comercianții și cumpărătorii

01 iunie 2020, ora 10:24

De astăzi, 1 iunie, piețele din Chișinău își redeschid porțile, conform deciziei membrilor Comisiei Naționale de Sănătate Publică. Autoritățile municipale au elaborat un set de reguli pentru comercianți și cumpărători, pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus.

Reguli pentru vânzători și administratorii piețelor

– Până la reluarea activității piețelor, administratorii zonelor de comerț vor asigura dezinfectarea utilajului de lucru și a celui frigorific, a spațiilor de depozitare și comercializare a produselor/mărfurilor, a tejghelelor și a întregului teritoriu.;
– Vor fi prevăzute ieșiri și intrări separate pentru vânzători și cumpărători;
– Toți angajații/comercianții vor fi obligați să fie asigurați cu echipament de protecție (măști, mănuși);
– Locurile de comerț din piețe vor fi organizate cu respectarea distanței de 2 metri între ele;
– Pe parcursul zilei vor fi organizate măsuri de dezinfecție a inventarului și a suprafețelor de lucru, cu soluții pe bază de alcool, cu o periodicitate de cel puțin 3 ore, precum la începutul și finele fiecărei zile;
– Administrația piețelor va aduce la cunoștință tuturor operatorilor economici care își desfășoară activitatea pe teritoriul administrat, măsurile de prevenire/protecție a infecției COVID-19.

Reguli pentru cumpărători

  • Să permită să li se verifice temperatura corpului la intrarea în piață. În cazul în care cumpărătorul va avea febră, nu i se va permite să intre pe teritoriul pieței;
  • Să poate măști de protecție;
  • Să-și dezinfecteze mâinile;
  • Să păstreze distanța socială de 2m.

„Comercianții și cumpărătorii vor fi informați referitor la măsurile de sănătate publică pentru prevenirea infecției COVID 19, prin intermediul postului local de radio sau alte dispozitive audio, precum și prin afișarea materialelor informative, care promovează regulile de igienă și prevenire a infecției COVID-19”, susține primarul capitalei Ion Ceban.

Tot de pe 1 iunie se vor redeschide bibliotecile și muzeele din țară, iar restaurantele și sălile de sport, de pe 15 iunie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram