Mai multe ghivece cu flori au fost amenajate pe trotuarul din fața Cinematografului „Patria Emil Loteanu”, acolo unde sunt instalați și piloni anti-parcare. Câțiva metri mai departe, au fost aduse și ghivece cu copaci de tuia.

Într-o postare pe Facebook, primarul capitalei Ion Ceban se arată mândru de locul proaspăt amenajat.

„Încă un loc frumos amenajat în inima capitalei. Este vorba despre trotuarul din fața Cinematografului „Patria Emil Loteanu”. Acolo unde de obicei erau parcate mașini, astăzi ne bucură ochii mai multe ghivece cu flori, care au fost amenajate în fața edificiului cultural. La fel, pentru ca șoferii să nu aibă acces pe trotuar, acolo au fost aduși copaci de tuia care nu vor permite parcarea mașinilor”, a scris Ceban.

Potrivit primarului, copaci de tuia vor fi aduși în mai multe zone de pe bd. Ștefan cel Mare, pentru a evita astfel situațiile în  care șoferii parchează pe trotuare.

Consilierul municipal PAS, Vasile Grădinaru îl critică pe Ion Ceban pentru inițiativa de a pune ghivece cu flori pe străzi în timp ce bugetul municipiului are un deficit de circa 800 de milioane de lei.

„Bugetul mun. Chișinău are un deficit de cca 800 mln lei, și noi consilierii PAS ne gândim la care proiecte importante pentru oraș să renunțăm din cauza crizei, iar Ceban se gândește la floricele !!! Au fost proiecte de susținere a medicilor, patentarilor, profesorilor… la care executivul a spus că nu sunt bani. Dar pentru piar cu flori sunt ??? Pentru bazine la o grădiniță „specială” sunt ??? Vom vedea la rectificarea bugetului !!!
D-le Ceban, n-ai învățat nimic din lecția „Silvia Radu” !!!”, a scris Grădinaru.

Ieri, și pe partea pietonală a podului de pe șoseaua Hâncești au apărut ghivece cu flori. Autoritățile nu au spus îănsă cât au cheltuit pentru flori nici într-un caz, nici în altul.

Și Silvia Radu, care a fost primar interimar al capitalei a fost criticată acum doi ani, atunci când a amenajat un covor de flori în scuarul Catedralei Mitropolitane, pentru care municipalitatea a cheltuit 1,8 milioane de lei.

Foto: Ion Ceban/Facebook

Foto: Facebook/Ion Ceban

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!