/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Nicolae Furtună: „Astăzi, o bună parte din cazurile de infectare în rândul personalului medical este din comunitate”

missing
01 iunie 2020, ora 21:01

Șeful Agenției Naționale în Sănătate Publică, Nicolae Furtună, susține că în prezent o bună parte personalul medical se infectează în comunitate, dar nu în spitale. O altă parte de angajați din sistemul de sănătate pur și simplu a ignorat regulile și nu s-a protejat, spune Nicolae Furtună.

„O bună parte din cazurile de îmbolnăvire în rândul lucrătorilor medicali sunt din comunitate și nicidecum din instituțiile medicale. Am zeci de dovezi că asta e realitatea, ea e dură. Și mai sunt câteva dedesupturi pe care nu vreau să le scot la iveală”, a declarat șeful ANSP la emisiunea „Punctul pe azi” de la postul TVR Moldova.

Nicolae Furtună spune că o parte dintre angajații sistemului medical s-au contaminat de COVID de la începutul pandemiei pentru că nu știau statutul pacientului privind infectarea cu coronavirus.

„Am avut și o categorie de personal medical care a ignorat regulile și nu s-au protejat”, a precizat Nicolae Furtună.

Bilanțul cazurilor de infectare în rândul angajaților sistemului de sănătate se ridică la 1628.

Alte 16 persoane din rândul lucrătorilor medicali, infectate cu COVID – 19. Câți sunt medici

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram