/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Persoanele care încalcă legislația de mediu s-ar putea alege cu amenzi mai mari. Ce propune Ministerul Agriculturii

missing
01 iunie 2020, ora 14:53

Persoanele care încalcă legislația de protecție a mediului s-ar putea alege cu amenzi mai mari, decât cele care sunt stabilite în prezent. Ministerul Agriculturii propunea majorarea sancțiunilor, după ce a fost examinată inițiativa Ministerului Justiției de a modifica Codul contravențional al Republicii Moldova. 

Ministerul Agriculturii propune:

– Majorarea cuantumului existent pentru contravențiile silvice, cu până la 16 mii lei, iar pentru folosirea neautorizată a terenurilor din fondul forestier și spațiile verzi se propune o amendă de circa 17,5 mii lei.

– Majorarea cuantumului sancțiunilor pentru nerespectarea regimului de protecție și folosință a apelor.

Pentru darea în exploatare a întreprinderilor, a imobilelor comunale fără construcţiile și instalațiile care să prevină infectarea apelor se propune o amendă de până la 15 mii de lei, comparativ cu 1,5 mii lei, în prezent.

Același cuantum se propune și pentru spălarea vehiculelor, utilajelor și ambalajelor în apele naturale, în preajma lor și în alte locuri neautorizate.

– Majorarea cuantumului existent de 900 lei pentru folosirea neautorizată a subsolului, încălcarea cerințelor și regulilor de depozitare în subsol a substanțelor și a deșeurilor nocive sau a apelor uzate, până la nouă mii de lei.

Autoritățile consideră că, în prezent amenzile sunt mici, ceea ce duce la neconștientizarea făptașilor despre efectele negative cauzate mediului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram