Procuratura Anticorupție a depus astăzi recurs împotriva hotărârii judecătorului de instrucție prin care cinci din șase demersuri de aplicare a sechestrului pe bunurile lui Vladimir Plahotniuc au fost respinse.

Vineri, Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Ciocana a admis doar unul din cele șase demersuri depuse de procurori, dispunând aplicarea sechestrului pe zece imobile, și anume, șase apartamente și patru încăperi nelocative din Republica Moldova, estimate la circa 33 de milioane lei.

Celelalte cinci demersuri au fost respinse. Procurorii solicitau sechestrarea vilelor din Elveția, Franța și România, a cinci autoturisme și o barcă înregistrate în Elveția și patru autoturisme înregistrate în Republica Moldova, în valoare de 7,7 milioane euro.

„Procurorii au adus suficiente probe, confirmate documentar de Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale, care demonstrează că, beneficiarul efectiv al proprietăților este învinuitul, chiar dacă toate sunt înregistrate pe numele unor terți”, se arată într-un comunicat al instituției.

Potrivit procurorilor, bunurile ar fi fost procurate din banii sustrași din sistemul bancar din republică. Pentru a asigura recuperarea prejudiciului cauzat prin infracțiuni, procurorii insistă pe instituirea sechestrului pe proprietățile acestuia din țară și de peste hotare.

Vladimir Plahotniuc a fost anunțat în căutare, în contumacie, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: „crearea și conducerea unei organizații criminale”, „escrocherie” și „spălare de bani”, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari.

Curtea de Apel Chișinău urmează să fixeze data și ora examinării recursului depus de procurorii anticorupție.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!