/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Șeful ANSP explică de ce și-au reluat activitatea piețele din Chișinău și Bălți: „Piețele s-au deschis sub presing”

01 iunie 2020, ora 19:38

Șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, susține că piețele în Chișinău au fost deschise sub presing. Potrivit lui, un risc mare legat de activitatea piețelor este aglomerarea și faptul că vizitatorii nu poartă corect măștile de protecție.

„Piețele s-au deschis și sub presing. Noi vedeam mulțimea asta de oameni care insista la nesfârșit să iasă la piață să-și câștige bucata de pâine. Și eu, personal, eram conștient că lumea e impusă de situație, nu stă de bună voie”, a menționat șeful ANSP.

Nicolae Furtună susține că o problemă serioasă o constituie faptul că oamenii nu poartă corect măștile de protecție. Potrivit lui, este absolut incorect să fie purtată masca doar pe gură, iar pe nas nu. În plus, ajustarea măștii de pe gură pe nas și invers comportă un risc foarte mare de infectare.

„Dacă o să continue așa, o să ajungem la o miercure, joi când o să se închidă piețele”, a declarat șeful ANSP la emisiunea „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

Amintim că de astăzi s-au deschis piețele din municipiile Chișinău și Bălți. O decizie în acest sens a fost adoptată de Comisia Extraordinară în Sănătate Publică.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram