Deputații, pe care 1 Iunie i-a prins acasă, din cauza regimului de carantină, s-au întrecut în urări pe… Facebook. Unii au apărut alături de nepoți, alții de copii, dar practic toți au transmis mesajul că cei mici merită un viitor mai bun și mai sănătos.

Ziua Internațională a Copiilor a adus în mediul online moldovenesc un val de mesaje. Președintele Igor Dodon a scris pe pagina sa de Facebook că în acest an Ziua Copiilor nu va însemna întruniri colective, concursuri și concerte cu mulți participanți, înghețată și dulciuri oferite generos în plină stradă, dar speră că în curând lucrurile vor reveni la normalitate. Și premierul Ion Chicu a remarcat că sărbătoarea este umbrită de pandemie, dar și de timpul posomorât, însă și-a exprimat speranța că va veni timpul când părinții se vor putea plimba fără grijă cu cei mici afară. Nici el însă nu a putut estima când se va întâmpla acest lucru, în condițiile în care coronavirusul nu dă semne că bate în retragere.

 Ion CHICU, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA: „Prioritatea noastră este sănătatea copiilor si eu sunt sigur că vom reveni la timpuri normale când totii vom putea cu copii să mergem să sărbătorim.”

Iar fostul președinte al Parlamentului, Andrian Candu a venit cu o provocare pentru toți părinții. Într-o postare pe Facebook, în care apare alături de cei trei copiii, deputatul a îndemnat oamenii să posteze fotografii când au simțit, asemeni copiilor, libertatea și bucuria de a trăi. Și colegul său din grupul Pro Moldova, Sergiu Sîrbu, a postat o fotografie cu fiica acestuia. Tot pe Facebook, a venit cu un mesaj si liderul PD, Pavel Filip. Acesta apare cu nepotelul în brate, într-o fotografie făcută pe vremurile când era premier. Le-a urat multi ani copiilor si liderul PPDA, Andrei Năstase. Mesajul de felicitare este însoțit de o fotografie alături de fiica sa. A avut o urare și Ilan Sor, dat în căutare internațională. Acesta a scris că: „În mâinile noastre se află viitorul copiilor noștri și al țării.”

Reporter: Natalia GHEȚU

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!