/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ De 1 iunie, politicienii s-au întrecut în urări... pe Facebook. Ce mesaje au transmis celor mici

missing
01 iunie 2020, ora 21:45

Deputații, pe care 1 Iunie i-a prins acasă, din cauza regimului de carantină, s-au întrecut în urări pe… Facebook. Unii au apărut alături de nepoți, alții de copii, dar practic toți au transmis mesajul că cei mici merită un viitor mai bun și mai sănătos.

Ziua Internațională a Copiilor a adus în mediul online moldovenesc un val de mesaje. Președintele Igor Dodon a scris pe pagina sa de Facebook că în acest an Ziua Copiilor nu va însemna întruniri colective, concursuri și concerte cu mulți participanți, înghețată și dulciuri oferite generos în plină stradă, dar speră că în curând lucrurile vor reveni la normalitate. Și premierul Ion Chicu a remarcat că sărbătoarea este umbrită de pandemie, dar și de timpul posomorât, însă și-a exprimat speranța că va veni timpul când părinții se vor putea plimba fără grijă cu cei mici afară. Nici el însă nu a putut estima când se va întâmpla acest lucru, în condițiile în care coronavirusul nu dă semne că bate în retragere.

 Ion CHICU, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA: „Prioritatea noastră este sănătatea copiilor si eu sunt sigur că vom reveni la timpuri normale când totii vom putea cu copii să mergem să sărbătorim.”

Iar fostul președinte al Parlamentului, Andrian Candu a venit cu o provocare pentru toți părinții. Într-o postare pe Facebook, în care apare alături de cei trei copiii, deputatul a îndemnat oamenii să posteze fotografii când au simțit, asemeni copiilor, libertatea și bucuria de a trăi. Și colegul său din grupul Pro Moldova, Sergiu Sîrbu, a postat o fotografie cu fiica acestuia. Tot pe Facebook, a venit cu un mesaj si liderul PD, Pavel Filip. Acesta apare cu nepotelul în brate, într-o fotografie făcută pe vremurile când era premier. Le-a urat multi ani copiilor si liderul PPDA, Andrei Năstase. Mesajul de felicitare este însoțit de o fotografie alături de fiica sa. A avut o urare și Ilan Sor, dat în căutare internațională. Acesta a scris că: „În mâinile noastre se află viitorul copiilor noștri și al țării.”

Reporter: Natalia GHEȚU

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram