/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Administratorul unei companii din Chișinău va compărea pe banca acuzațiilor pentru contrabandă de opt mln. lei

missing
02 iunie 2020, ora 09:59

Un bărbat de 31 de ani, din Chișinău, administratorul unei companii, va compărea pe banca acuzațiilor pentru contrabandă cu biciclete și piese pentru motociclete, în valoare de peste opt milioane lei, la postul vamal din Tudora, raionul Ștefan Vodă.

La această etapă, dosarul trimis în judecată îi vizează pe administratorul menționat mai sus și pe un colaborator vamal, care este cercetat penal, în calitate de bănuit. La sfârșitul lunii ianuarie procurorii au comunicat despre această captură de contrabandă. La solicitarea acestora, asupra lotului de marfă a fost aplicat sechestru.

În cazul în care instanța de judecată va ajunge la concluzia că probele din dosar sunt suficiente, aceasta urmează să se pronunțe și cu privire la confiscarea bunurilor în folosul statului. Suplimentar, oamenii legii investighează legalitatea importării și a altui lot de marfă depistată în cadrul urmăririi penale.

Pentru fapta comisă de bărbat, legea prevede pedeapsa cu închisoarea, pentru un termen de la trei la zece ani, informează Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Bărbatul este învinuit de faptul că în declarațiile electronice trimise autorității vamale de către administratorul companiei, acesta indicase că autocamioanele ar fi transportat din portul din Odessa, Ucraina, marfă pentru prelucrarea cerealelor, care nu este supusă plăților vamale.

La postul vamal, autocamioanele cu marfă de proveniență chineză au fost redirecționate pe culoarul verde, unde însă vameșii au dat în vileag faptul că în acestea era transportată altă marfă decât cea declarată de către administrator în acte.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram