/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Cum a cheltuit Ministerul Finanțelor banii donați pentru lupta cu COVID-19

missing
02 iunie 2020, ora 16:51

În conturile deschise de Ministerul Finanțelor pentru donații destinate combaterii epidemiei de COVID-19 s-au acumulat până ieri, 1 iunie peste 25 milioane de lei. Din această sumă, 5,864 milioane lei au fost alocată pentru achiziționarea a 51.428 combinezoane de protecție, precum și acordarea indemnizațiilor unice în valoare de 16 mii lei pentru 29 de beneficiari din opt instituții medico-sanitare publice și o instituție bugetară, care au contractat infecția COVID-19 la locul de muncă.

Cei mai mulți bani au fost alocați pentru acordarea indemnizațiilor unice pentru 409 angajați din sistemul medical care au fost infectați cu COVID-19, circa 6,544 milioane lei.

Alte 6 milioane de lei au fost cheltuite pentru acordarea indemnizațiilor unice pentru 375 de angajați din sistemul medical care au fost infectați cu COVID-19.

La data de 17 martie, Ministerul Finanțelor a deschis 3 conturi pentru donații destinate combaterii COVID-19, în lei moldovenești, dolari americani și euro. De asemenea, donațiile pot fi făcute prin intermediul Serviciului Guvernamental de Plăți Electronice Mpay.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram