/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/DOC/ Motivul pentru care primarul comunei Ciorescu nu ar mai putea deține funcții publice timp de 3 ani. Reacția edilului local

missing
02 iunie 2020, ora 17:50

Primarul comunei Ciorescu, Ivan Scripnic  riscă să nu mai dețină funcții publice timp de 3 ani, după ce, potrivit Autorității Naționale de Integritate, funcționarul ar fi comis un șir de încălcări.  Potrivit ANI, alesul local a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese prin nedeclararea în modul și în termenul stabilit a conflictului de interese și nesoluționarea acestuia prin abținere, exprimat prin luarea unilaterală a deciziei de semnare a unui acord cu o rudă apropiată, mai exact sora sa, în anul 2018,  cu privire la modificarea și completarea a unui contract de locațiune, prin intermediul viceprimarului. 

Conform actului de constatare emis de ANI, alesul local ar fi soluționat cereri și ar fi emis acte administrative în privința rudelor, frate, soră, nepoată și concubină, angajate în subordinea Primăriei Ciorescu.

ANI  va sesiza Oficiul Teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat, ca în termen de 5 zile, din momentul în care actul de constatare rămâne definitiv, să fie încetate raporturile de muncă ale alesului local vizat, cu aplicarea interdicției de a mai ocupa o funcție publică sau de demnitate publică, inclusiv funcția/mandat de Primar, pentru o perioadă de 3 ani.”, se arată în comunicat.

Tot reprezentanții de la ANI spun că alesul local va fi înscris în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică în conformitate cu legislația în vigoare.

Conctactat de TV8, primarul din Ciorescu, Ivan Scripnic ne-a spus că decizia Autorității Naționale de Integritate a fost atacată în instanța de judecată. 

Dacă se referă la mine, ei se referă la toate documentele. Am atacat decizia în instanța de judecată pentru că se refera la niște legi abrogate din 2018. În general nu sunt de acord cu verificările efectuate, nu cred că este vreun conflict de interese. Este foarte suspectă toată chestia asta. Curtea Constitutională ne impune să aducem un bun statului, exact așa s-a petrecut procedura și la Monitorul Fiscal, unde a participat o rudă de a mea la o licitatie în legatură cu cinci terenuri ca să ia un teren în locațiune. Am petrecut procedura conform legii, iar contractul a fost semnat de viceprimar, nu de mine. Ce am făcut eu? Am dat prime cu ocazia sărbătorii de 8 martie la toate doamnele, n-am dat la una mai mult și la alta mai puțin. Eu nu am prejudiciat statul nici cu un leu.”, ne-a  mai comunicat edilul local.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram