Conform bazei de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă la data de 1 iunie 2020 erau în evidenţă 8963 locuri de muncă vacante, care pot fi accesate atât de femei, cât și de bărbați. Cele mai multe dintre ele sunt în Chișinău și Bălți, iar cele mai puține în Dondușeni – 19 și Basarabeasca – 13.

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile 1971 locuri de muncă vacante, constituind cca 22% din numărul total de locuri vacante. Cele mai multe sunt disponibile în sectorul sănătății și în funcție de inspector sau de ofițer de poliție.

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă 6992 locuri de muncă, ce constituie 78% din numărul total de locuri de muncă vacante. Dintre care peste două mii sunt disponibile în industria textilă și confecții.

Muncitorilor necalificaţi le sunt puse la dispoziție următoarele locuri de muncă: muncitor auxiliar 503, muncitor necalificat în agricultură – 256, îngrijitor încăperi de producție și serviciu – 136,hamal, paznic, spălător vehicule.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa Portalul pieţei muncii: angajat.md, unde sunt postate locurile vacante oferite în fiecare raion, pe profesii.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!