/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Îngrijorare la OMS: Un nou focar de Ebola într-o zonă în care COVID și rujeola fac ravagii. Trebuie o acțiune rapidă

missing
02 iunie 2020, ora 14:14

Un nou focar cu virusul Ebola a izbucnit în Congo, anunță Organizația Mondială a Sănătății. Anunțul vine într-un moment în care Congo se confruntă cu provocarea COVID-19, dar și cu cel mai mare focar de rujeolă din lume, realtează digi24.ro.

Informațiile inițiale ale Ministerului Sănătății din Congo arată că până acum au fost depistate șase cazuri de Ebola în Wangata (o comună din orașul Mbandaka), fiind înregistrate patru decese.

Trei dintre aceste șase cazuri au fost confirmate la testarea de laborator. Este posibil ca mai multe persoane să fie identificate cu boala pe măsură ce activitățile de supraveghere cresc, anunță OMS.

„Acesta este un moment în care COVID-19 nu este singura amenințare pentru sănătate cu care se confruntă oamenii”, a spus dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS.

„Deși o mare parte din atenția noastră este asupra pandemiei, OMS continuă să monitorizeze și să răspundă la multe alte urgențe de sănătate”, a adăugat el.

„Se întâmplă într-o perioadă dificilă, dar OMS a lucrat în ultimii doi ani cu autoritățile din domeniul sănătății din Africa și cu alți parteneri pentru a consolida capacitatea națională de a răspunde la focare”, a spus dr. Matshidiso Moeti, director regional OMS pentru Africa.

„Pentru a consolida conducerea locală, OMS intenționează să trimită o echipă pentru a sprijini evitarea extinderii virusului. Având în vedere apropierea acestui nou focar de rutele aglomerate de transport și de țările vecine vulnerabile, trebuie să acționăm rapid.”, a subliniat Moeti.

Ebola se transmite prin fluide şi are o rată a mortalităţii de până la 90%. Virusul are o perioadă de incubare de 21 de zile.

Potrivit OMS, în Congo s-au îmbolnăvit 3.406 oameni de Ebola din 2018 până în prezent, 2.243 decedând din cauza acestui virus periculos.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram