Cu toții ne întrebă, probabil, dacă vom călători anul acesta și mai ales dacă vom putea face asta în condiții de siguranță. Vedeți mai jos 10 plaje sigure pentru această vară, o selecție ce se bazează pe diverse criterii, cum ar fi raportul scăzut de infecții cu coronavirus (de la 10 la 600 de ori mai puține cazuri), dimensiunea plajelor și numărul de metri pătrați disponibili pe plajă pentru fiecare persoană.

Aceste plaje au fost selectate și datorită ofertei mari de vile private, apartamente turistice, hoteluri mici sau mijlocii, potrivit tabuhighlife.ro.

De asemenea, ele sunt localizate în apropierea spitalelor care nu au suferit supraaglomerație în timpul crizei sanitare. Din Grecia și Portugalia, până în Lituania și Polonia, lista include cele mai lungi plaje, unele de peste 100 de kilometri, unde „chiar și în vârful sezonului estival, păstrarea distanței nu va fi o problemă, pentru vacanțe sigure.”

Plaja Monolithi (Grecia)

Plaja principală din Preveza are 22 de kilometri lungime și până la 80 de metri lățime. Această plajă este cea mai lungă din Europa. Hotelurile și magazinele din Preveza se redeschid începând cu 1 iulie. Nu se solicită carantină.

Plaja Comporta (Portugalia)

Plaja Comporta este plasată la câțiva kilometri de Lisabona. Cele mai multe hoteluri se vor redeschide începând cu 15 iunie.

Peninsula Hel (Polonia)

Împreună cu Portugalia și Grecia, Polonia este printre țările europene cel mai puțin afectate de coronavirus. Există de până la 20 de ori mai puține cazuri decât în ​​țările cele mai afectate din Europa de Vest.

Hel este o peninsulă de nisip de 35 de kilometri lungime din nordul Poloniei, separând golful Puck de Marea Baltică. Granițele Poloniei se redeschid din 13 iunie.

Porto Santo (Insulele Madeira, Portugalia)

Insula Porto Santo este o insulă portugheză la 43 de kilometri nord-est de Insula Madeira din Oceanul Atlantic de Nord. Plajele din Porto Santo sunt cunoscute pentru caracteristicile terapeutice ale „nisipurilor fierbinți”. Turiștii o pot vizita începând cu 1 iulie.

Plaja Halikounas (Corfu, Grecia)

„Binecuvântată de zei”, Corfu este una dintre cele mai verzi insule grecești , cu flora și fauna excepționale, iar Halikounas este una dintre cele mai mari plaje cu nisip. Turismul se reia de la 1 iulie.

Plaja Riviera Bay (Malta)

Au fost de până la 55 de ori mai puține cazuri de coronavirus în Malta decât în ​​alte țări europene. Turismul de reia de pe 1 iulie.

Meia Praia (Lagos, Portugalia)

Cea mai mare plajă din Lagos este Meia Praia, care are o lungime de cinci kilometri. Sezonul turistic se deschide la 1 iulie.

Plaja Jurmala (Letonia)

Cu 33 de kilometri de nisip fin, această regiune letonă este una dintre cele mai bune destinații de wellness durabile din Europa. Turismul se reia la 1 iulie.

Plaja Nida (Lituania)

Un loc unic în Europa, ideal pentru a vă deconecta de pe rețelele sociale. Nida se află la o oră cu mașina de Klaipéda și la patru ore de capitala Lituaniei, Vilnius. Peste 100 de kilometri de nisip fin vă așteaptă în acest loc paradisiac, aproape desprins de restul lumii. Sezonul turistic ar trebui să repornească pe 1 iulie.

Plaja Binz (Germania)

Deși afectată puternic de noul virus, Germania a gestionat foarte bine limitarea răspândirii coronavirusului. Plaja de 5 kilometri este considerată una dintre cele mai frumoase și lungi de pe coasta baltică a Germaniei. Germania își va deschide granițele de la 15 iunie, însă zborurile internaționale vor fi permise de la 1 iulie.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!