/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Datele prezentate de Poliție, după zece zile de patrulare non-stop. Peste șapte mii de șoferi - trași pe dreapta

missing
03 iunie 2020, ora 17:27

Depășirea limitei de viteză, nesupunerea automobilului reviziei tehnice și nerespectarea indicatoarelor rutiere sunt top trei cele mai des întâlnite încălcări în rândul șoferilor. Informațiile au fost prezentate de polițiști după zece zile de patrulare non-stop a drumurilor din țară.

În acest timp, 7 207 șoferi au încălcat regulile circulației rutiere. Din numărul acestora, 3 200 au depășit limita de viteză. 1 012 conducători auto au fost documentați pentru conducerea unui vehicul care nu a fost înmatriculat în modul stabilit sau care nu a fost supus reviziei tehnice.

573 de șoferi nu au respectat indicatoarele rutiere, iar 72 au neglijat culoarea semaforului. 337 au exploatat vehiculele cu defecte tehnice în sistemul de frânare sau defecte tehnice interzise prin regulile de circulație rutieră.

Alții 357 de șoferi au fost sancționați pentru încălcarea regulilor de oprire și neacordare de prioritate pietonilor, iar 321 pentru conducerea vehiculului cu permis de conducere de o categorie necorespunzătoare sau fără permis de conducere sau dovada înlocuitoare, cu drept de circulație.

239 de șoferi au fost înlăturați de la volanul mașinii fiind depistați în stare de ebrietate. În toate cazurile, conducătorilor auto le-au fost ridicate permisele de conducere.

Inspectoratul General al Poliției solicită cetățenilor să sesizeze despre toate cazurile care pot pune în pericol viața și sănătatea participanților în traficul rutier.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram