/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

/DOC/ Un primar socialist dintr-o localitate din Anenii Noi riscă să fie demis din funcție. Încălcările depistate de ANI

missing
03 iunie 2020, ora 16:35

Primaul ales pe listele PSRM, Vitalie Crangaci, al comunei Chirca, din raionul Anenii Noi ar putea fi demis din funcție și riscă să nu mai poată deține funcții publice, pe un termen de 3 ani, după ce, potrivit Autorității Naționale de Integritate, alesul local a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese. 

Conform actului de constatare emis de ANI, alesul local nu a soluționat conflictele de interese și a admis aceste conflicte. Responsabilii de la Autoritatea Națională de Integritate mai spun că edilul local a angajat-o pe soția sa în calitate de director interimar la grădinița din localitate și i-a acordat premii unice.

”ANI va sesiza organul competent în vederea încetării mandatului de primar. Primarul va fi decăzut din dreptul de a exercita mandate (funcții) de primar, funcții publice și funcții de demnitate publică, cu excepția altor funcții electorale decât cea de primar, pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului, după rămânerea definitivă a actului de constatare sau după rămânerea definitivă și irevocabilă a hotărârii judecătorești prin care se va confirmă existența conflictelor de interese.”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram