Republica Moldova va lua un împrumut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei în sumă de 70 de milioane de euro. 40 de milioane vor fi destinate sectorului sănătății și alte 30 de milioane – susținerii întreprinderilor mici și mijlocii. Inițierea negocierilor a fost aprobată astăzi de Guvern.

Proiectul va fi împărțit în două componente. Prima se referă la domeniul sănătății în sumă de 40 de milioane de euro. Vor fi finanțate achizițiile de echipamente și consumabile medicale, reabilitarea și transformarea spațiilor medicale, mobilizarea expertizei.

A doua parte a împrumutului, în sumă de 30 de milioane de euro, este destinată pentru susținerea întreprinderile mici și mijlocii care va oferi finanțare pentru capitalul circulant și nevoile de investiții ale întreprinderilor afectate de criză.

Rata dobânzii se estimează că va fi între 0,13% și 0,19%. „Acces la lichidități în condiții avantajoase”, a declarat premierul Chicu.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!