La Taraclia, în lipsă de locuri pentru spitalizare, pacienții cu COVID-19 sunt internați pe coridoarele spitalului raional. Directorul instituției, Valeriu Jelev, a anunțat despre acest lucru la conferință Comisiei de Sănătate Publică, scrie tuk.md.

„În ultima săptămână, situația cu incidența COVID-19 s-a agravat brusc. În prezent, avem 24 de pacienți cu un diagnostic confirmat și încă cinci pacienți suspecți. Patru au o stare de severitate moderată. Doi pacienți sunt pe hol, am pus paturi pentru ei. Fizic, nu mai putem spitaliza [pacienții]. Nu mai avem locuri ”, a declarat directorul spitalului, Valeriu Jelev.

El a mai spus că spitalul are suficiente medicamente, dar a dat asigurări că a discutat privind furnizarea de medicamente necesare. „Având în vedere că numărul [cazurilor] a crescut brusc, la fel și necesitățile. Pentru a nu avea o penurie, mâine (n.r. 2 iunie) vom aduce medicamentele necesare pentru 25 de pacienți care sunt în prezent în spital ”, a declarat directorul.

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 8548 cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 1008 în Transnistria.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!