/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Taraclia: Pacienții infectați cu COVID – 19 sunt internați pe coridoarele spitalului raional

missing
03 iunie 2020, ora 12:18

La Taraclia, în lipsă de locuri pentru spitalizare, pacienții cu COVID-19 sunt internați pe coridoarele spitalului raional. Directorul instituției, Valeriu Jelev, a anunțat despre acest lucru la conferință Comisiei de Sănătate Publică, scrie tuk.md.

„În ultima săptămână, situația cu incidența COVID-19 s-a agravat brusc. În prezent, avem 24 de pacienți cu un diagnostic confirmat și încă cinci pacienți suspecți. Patru au o stare de severitate moderată. Doi pacienți sunt pe hol, am pus paturi pentru ei. Fizic, nu mai putem spitaliza [pacienții]. Nu mai avem locuri ”, a declarat directorul spitalului, Valeriu Jelev.

El a mai spus că spitalul are suficiente medicamente, dar a dat asigurări că a discutat privind furnizarea de medicamente necesare. „Având în vedere că numărul [cazurilor] a crescut brusc, la fel și necesitățile. Pentru a nu avea o penurie, mâine (n.r. 2 iunie) vom aduce medicamentele necesare pentru 25 de pacienți care sunt în prezent în spital ”, a declarat directorul.

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 8548 cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 1008 în Transnistria.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram