După o pauză de trei luni, astăzi au fost reluate și examene auto. Doritorii nu s-au lăsat mult așteptați. De dimineață, la oficiul Agenției Servicii Publice s-au format cozi lungi, iar unii candidați au stat ore în șir doar ca să susțină probele. Pe lângă emoțiile examenelor, aceștia au trebuit să poarte măști și mănuși tot timpul. Nu ne-a fost ușor nici examinatorilor, nevoiți să stea cu viziere pe față.

„Stăteam toată ziua pe site și căutam locuri libere, să văd dacă au deschis”.

„Oamenii se înregistrau la examen pe martie, aprilie, mai și nu au mai ajuns la examen, așa că rândul este foarte mare”.

„Sunt de la ora 7 aici. -Deja patru ore? -Da. -Cât mai aveți de așteptat? -Asta nu știu, rândul e mare”.

Din cauza numărului mare de candidați, la intrare s-au format rânduri, iar distanța socială nu a mai putut fi respectată.

VLADIMIR RĂILEAN, ȘEFUL DIRECȚIEI DOCUMENTARE CONDUCĂTORI AUTO: „Pentru a preveni aglomerarea, pe parcurs a fost modificat întreg procesul de programare. -Oricum la intrare e aglomerație, oamenii nu respectă distanța socială. -Noi îi rugăm să respecte distanța respectivă”.

Chiar dacă și școlile auto au fost închise pe perioada stării de urgență, unii elevi au găsit alte metode să se pregătească pentru proba practică.

„Periodic mai mergeam la volan cu soțul, am luat ore adăugătoare la instructor”.

„-Ați mers cu un șofer de la școala auto? -Da, am un pic de emoții, dar e ok”.

Acum o săptămână, și școlile auto și-au reluat activitatea. Conducerea acestora afirmă că sunt respectate toate regulile sanitare.

MAXIM SICROSCHII, INSTRUCTOR AUTO: „Dezinfectăm mânerul, ca elevii să nu aibă contact. Dezinfectăm volanul, pe tot ce se poate de pus mâna”.

În timpul lecțiilor,elevii trebuie să poarte măști și mănuși.

MAXIM SICROSCHII, INSTRUCTOR AUTO: „Se plâng, spun că se înădușă, dar dacă vor să facă lecții, asta este. Nici nu se discută asta”.

Iar orele teoretice, pentru o siguranță și mai mare, au loc de la distanță.

CRISTINA, ADMINISTRATOARE, ȘCOALĂ AUTO: „Deja de două săptămâni orele sunt petrecute online. Avem lecții pe Zoom și alt profesor pe Skype. Toți speră să revină la orele din clasă, e mai comod”.

Conform Agenției Servicii Publice, examenele pentru obținerea permisului de conducere se desfășoară în limita locurilor disponibile. Iar programările care au avut loc până la declararea stării de urgență, sunt valabile doar pentru luna iunie.

De astăzi, doritorii pot susține proba teoretică și cea practică pentru obținerea permisului de conducere

Reporter: Diana Popa
Imagine: Roman Bahnă

\\192.168.1.109\tv8brut\2020\IUNIE\3\EXAMEN AUTO

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!