/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

/VIDEO/ Restricții mai dure de Paștele Blajinilor. Vizitatorii nu vor avea voie să întindă mese la morminte

missing
03 iunie 2020, ora 21:55

Restricții mai dure de Paștele Blajinilor. Toți cei care vor merge la cimitire să-i pomenească pe cei răposați vor trebui obligatoriu să poarte mască de protecție, să nu consume produse alimentare sau alcoolice și să respecte distanța socială. În municipiul Chișinău însă, în zilele weekend, dar și luni, nu va circula transportul public. Astfel, cei care vor dori să ajungă la cimitire, o vor putea face doar cu transportul propriu. Decizia a fost luată acum două zile, de către Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului.

Cătălin GORIA, REPORTER TV8: „Pentru a preveni riscul de infectare cu virusul, autoritățile au decis să suspende activitatea transportului public. Astfel, microbuzele, autobuzele și troleibuzele nu vor circula în data de 6-8 iunie. La fel circulația va fi sistată pe data de 14 iunie, dar și pe 20, 21 și 28 iunie.”

Potrivit autotităților, Pastele Blajinilor va fi marcat în zilele de 6, 7 și 8 iunie. Însă, pentru a diminua riscul major de contaminare cu virusul Covid -19, au fost stabilite reguli sanitar-epidemiologice. Astfel, cei care vor merge la cimitire, trebuie să evite grupurile mari, să păstreze distanţa socială şi să poarte mască şi mănuşi.

Cătălin GORIA, REPORTER TV8: „La fel, cei care vor decide să meargă la cimitir vor trebuie să se abțină de la consumul de produse alimentare și a băuturilor alcoolice pe teritoriul cimitirelor. Totodată, este interzisă desfășurarea comerțului ambulant stradal în teritoriul adiacent cimitirelor.”

Precizăm că unii enoriași au marcat sărbătarea și pe 26 aprilie. Aceasta fusese amânată pentru începutul lunii iunie din cauza riscului sporit de răspândire a virusului.  Zilele trecute, mai mulți șefi de ministre și instituții publice, dar și primării din țarp au îndemnat enoriașii să evite mersul la cimitire și să se limiteze la pomenirea acestora la biserică.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram