Restricții mai dure de Paștele Blajinilor. Toți cei care vor merge la cimitire să-i pomenească pe cei răposați vor trebui obligatoriu să poarte mască de protecție, să nu consume produse alimentare sau alcoolice și să respecte distanța socială. În municipiul Chișinău însă, în zilele weekend, dar și luni, nu va circula transportul public. Astfel, cei care vor dori să ajungă la cimitire, o vor putea face doar cu transportul propriu. Decizia a fost luată acum două zile, de către Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului.

Cătălin GORIA, REPORTER TV8: „Pentru a preveni riscul de infectare cu virusul, autoritățile au decis să suspende activitatea transportului public. Astfel, microbuzele, autobuzele și troleibuzele nu vor circula în data de 6-8 iunie. La fel circulația va fi sistată pe data de 14 iunie, dar și pe 20, 21 și 28 iunie.”

Potrivit autotităților, Pastele Blajinilor va fi marcat în zilele de 6, 7 și 8 iunie. Însă, pentru a diminua riscul major de contaminare cu virusul Covid -19, au fost stabilite reguli sanitar-epidemiologice. Astfel, cei care vor merge la cimitire, trebuie să evite grupurile mari, să păstreze distanţa socială şi să poarte mască şi mănuşi.

Cătălin GORIA, REPORTER TV8: „La fel, cei care vor decide să meargă la cimitir vor trebuie să se abțină de la consumul de produse alimentare și a băuturilor alcoolice pe teritoriul cimitirelor. Totodată, este interzisă desfășurarea comerțului ambulant stradal în teritoriul adiacent cimitirelor.”

Precizăm că unii enoriași au marcat sărbătarea și pe 26 aprilie. Aceasta fusese amânată pentru începutul lunii iunie din cauza riscului sporit de răspândire a virusului.  Zilele trecute, mai mulți șefi de ministre și instituții publice, dar și primării din țarp au îndemnat enoriașii să evite mersul la cimitire și să se limiteze la pomenirea acestora la biserică.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!