/VIDEO/ Spitalul din Taraclia nu mai are locuri pentru pacienții cu COVID-19. Unii au fost internați pe coridoare

03 iunie 2020, ora 21:43

Spitalul din Taraclia s-a umplut cu bolnavi de coronavirus. Directorul instituției afirmă că locuri pentru această categorie de pacienți nu mai sunt. Iar unii au fost internați pe coridoare. Și stocul de medicamente este pe sfârșite. De partea cealaltă, Ministerul Sănătății afirmă că sunt suficiente locuri, iar bolnavii au stat în coridoare doar câteva ore, până s-au eliberat paturile.

VALERIU JELEV, DIRECTORUL SPITALULUI RAIONAL TARACLIA: „În ultima săptămână, în spital s-a agravat brusc situația privind Covid-19. Acum nu mai putem spitaliza oamenii, nu mai avem loc, unii pacienți se află pe coridor. Le-am pus paturi pentru că nu mai avem unde să-i ținem”.

Directorul a făcut aceste declarații la ședința Centrului raional de Monitorizare COVID-19. Acesta a mai spus că stocul de medicmente se epuizează rapid, astfel că în doar câteva zile riscă să nu mai aibă cu ce trata pacienții.

VALERIU JELEV, DIRECTORUL SPITALULUI RAIONAL TARACLIA: „Avem medicamente până miercuri. Am rugat responsabilii de la Chișinău să ne aducă medicamente mâine, întrucât avem nevoie de mai multe acum. Ca să nu avem deficit, o să le aducem mâine”.

Ministerul Sănătății însă susține că problema a fost rezolvată, iar în secție au apărut chiar și locuri libere: opt la număr, dar și trei izolatoare pentru pacienții în stare gravă. Și stocul de medicamente a fost suplinit.

CRISTINA STRATULAT, PURTĂTOARE DE CUVÂNT, MINISTERUL SĂNĂTĂȚII: „A fost o situație temporară, deoarece erau pacienți vindecați în secție și așteptau testele confirmative că s-au tratat. Au stat câteva ore în coridor pacienții, după care au fost internați în secție”.

Nu este pentru prima dată când directorul spitalului raional din Taraclia afirmă că Secția de boli infecțioase este arhiplină. La începutul lunii aprilie, acesta a spus că a informat Ministerul Sănătății despre faptul că nu sunt suficiente paturi de spital. Atunci, un specialist trebuia să se deplaseze la fața locului pentru a stabili care este situația. Până în prezent în Taraclia au fost confirmate 105 cazuri de infectare cu COVID-19. Un număr de 55 de persoane au fost deja tratate.

 

Câțiva pacienți, diagnosticați cu noul coronavirus, au fost internați pe coridoarele secției

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram