/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

A pretins șapte mii de lei de la o frizeriță pentru a nu-i aplica amendă. Un polițist din Bălți - reținut

missing
04 iunie 2020, ora 15:57

Un subofițer al Inspectoartului de Poliție Bălți riscă ani grei de pușcărie pentru că a primit șapte mii de lei de la o frizeriță. Polițistul ar fi promis că în schimbul banilor nu va aplica amendă angajatei și administratorului salonului.  

Subofițerul ar fi spus că va trece cu vederea necompletarea registrului de evidență a măsurilor anti-epidemice și faptul că o clientă nu ar fi purtat masca de protecție în timp ce era deservită, se arată într-un comunicat al Centrului Național Anticorupție.

Pentru a le scuti de amenda de 75 de mii de lei, care se aplică în asemenea cazuri persoanelor juridice și 22 500 lei persoanelor fizice, polițistul ar fi cerut șapte mii de lei. În acest caz a fost inițiată o urmărire penală, iar suspectul a fost reținut pentru 72 de ore.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă închisoare de la cinci la zece ani, cu amendă în mărime de la șase mii la opt mii unități convenționale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la șapte la zece ani.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram