/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Andrei Năstase, audiat în cadrul procesului penal pornit pentru verificarea imaginilor cu „kuliocul” transmis lui Dodon

04 iunie 2020, ora 14:35

Procuratura Generală anunță că investighează circumstanțele, rezultate din înregistrările video în care Igor Dodon ar fi primit de la fostul lider PDM o pungă, în care se prezumă că ar fi fost bani. A fost deja audiat liderul Platformei DA, Andrei Năstase, care este unul din autorii denunțului în baza căruia a fost inițiat acest proces penal.

Procurorul Maria Vieru a declarat pentru TV8 că investigațiile în cadrul respectivului proces penal sunt în derulare. „A fost deja audiat Andrei Năstase, urmează și alte audieri”, a precizat Vieru explicând că despre măsurile întreprinse și soluțiile adoptate Procuratura ne va informa ulterior.

Andrei Năstase a confirmat că a fost la audieri, precizând că în cadrul acestora a venit cu mai multe solicitări față de procuri.

Având în vedere că am depus un denunț împotriva lui Plahotniuc și Dodon vizând actele lor de corupție, am fost invitat de către procuratură și am dat declarații. Am solicitat în continuare audierea atât a lui Plahotniuc și Dodon, și a celui care era prezent acolo, a lui Iaralov, pe marginea acestor acte de corupție. Am solicitat pe această cale să fie expertizată acele imagini video, am insistat să fie analizate prin coroborare cu imaginile făcute publice în iunie 2019, pe marginea cărora am certitudinea că sunt reale”, a declarat Năstase.

Igor Dodon a declarat anterior că este ferm convins că aceste filmulețe nu vor putea fi utilizate pentru a fi tras la răspundere președintele sau instituția prezidențială. Dodon insistă că imaginile au fost truncate, fiind mai multe „chestii scoase din context sau lipite acolo”.

În baza denunțurilor depuse de către liderul PPDA Andrei Năstase și deputatul Iurie Reniță, Procuratura Generală a inițiat un proces penal în cadrul căruia vor fi investigate circumstanțele de fapt, rezultate din înregistrările video în care Igor Dodon ar fi primit de la fostul lider PDM o pungă, în care se prezumă că ar fi fost bani.

Procesul penal a fost inițiat în baza art.274 Cod de procedură penală, procurorii urmând să efectueze o serie de investigații pentru a se decide dacă există în acțiunile protagoniștilor acestui video o bănuială rezonabilă cu privire la elementele constitutive ale vreunei infracțiuni.

După publicarea imaginilor de către Iurie Reniță reprezentanții Procuraturii Generale au declarat că nu se pot autosesiza pe acest caz, pentru că se pune la îndoială veridicitatea înregistrărilor și i-a cerut deputatului să facă un denunț oficial.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram