/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Cazul lui Madeleine, fetița dispărută în 2007 în timpul unei vacanțe în Portugalia. Un pedofil german - suspect de crimă

missing
04 iunie 2020, ora 16:43

Madeleine, micuța din Germania dispărută în anul 2007, în timpul unei vacanțe în Portugalia, este moartă, spun procurorii germani. Un neamț în vârstă de 43 de ani este investigat de Parchetul din Braunschweig, sub suspiciunea de crimă în acest caz.

Individul, pe nume Christian B. este în închisoare, după ce, în decembrie anul trecut, a fost condamnat la șapte ani de închisoare pentru violarea unui bătrâne americane, în vârstă de 72 de ani, a dezvăluit ”Braunschweiger Zeitung”.

Pe 3 mai 2007, Madeleine Beth McCann a dispărut în timp ce dormea în apartamentul de vacanță al familiei din Praia da Luz, Portugalia. Avea doar 3 ani. Părinții și frățiorii gemeni ai fetiței luau masa în altă cameră a vilei. Au fost de ajuns câteva minute de neatenție. Cazul a atras atenția în mass-media din întreaga lume. “Maddie” nu a fost niciodată găsită și nimeni nu a fost acuzat pentru dispariția ei. Părinții copilei nu au renunțat niciodată la speranța de a o găsi în viață.

Noul suspect este un bărbat de 43 de ani, în prezent încarcerat în Germania pentru o infracțiune care nu are legătură cu acest dosar. El s-ar fi aflat în regiunea Algarve, sudul Portugaliei, în Lagos și în Praia da Luz, între 1995 și 2007, când Maddie a dispărut. Unele surse susțin că lucra pentru o firmă de catering, altele afirmă că suspectul supraviețuia comițând tot felul de infracțiuni, în special furturi din hoteluri și apartamente de vacanță și chiar trafic de droguri, scrie Libertatea.

În cadrul unui program al televiziunii ZDF, “Aktenzeichen XY”, investigatorul Christian Hoppe a explicat că telefonul mobil al bărbatului a fost conectat în apropierea locului dispariției. Ancheta este coordonată de Poliția britanică, în colaborare cu polițiștii din Germania și Portugalia. Poliția britanică a dezvăluit că suspectul a folosit o mașină înmatriculată în Germania în perioada în care s-a aflat în Praia da Luz. După dispariția lui Madeleine, mașina a fost trecută pe numele altei persoane în Germania.

Există o recompensă de 25.000 de euro pentru informații care duc la condamnarea celor responsabili. Poliția metropolitană britanică a început să cerceteze dispariția lui “Maddie” McCann în 2011, într-o anchetă la scară largă, cunoscută sub numele de “Operațiunea Grange”. Ca parte a investigației, detectivii au analizat sute de piste și peste 40.000 de documente în legătură cu dispariția copilei de 3 ani, însă fără rezultate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram