/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/FOTO/ Intervenție SMURD. Un copil de doar un an din R. Moldova, transportat de urgenţă în România

missing
04 iunie 2020, ora 11:19

O nouă intervenţie aero –medicală SMURD a avut loc la Chişinău în această noapte. Un copil de 1 an şi 5 luni a fost transportat cu elicopterul de la Chişinău la Bucureşti.

Micuţa a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală urgentă în urma unei complicații severe la creier. Acesta a fost spitalizat iniţial la Spitalul Clinic pentru copii nr.3 “Valentin Ignatenco” din capitală, pentru ca ulterior medicii să ia decizia de transportare a acestuia la o clinică din Bucureşti.

În seara zilei de ieri, 3 iunie, la ora 20:40 echipajul SMURD din cadrul Detașamentului salvatori și pompieri Cahul în comun cu Serviciul Republican Aviasan au preluat mica pacientă și au pornit la drum. Pe parcursul transportării, fetița a fost strict monitorizat de echipa de medici și paramedici.

În această dimineață, în jurul orei 2:52 echipajul din Republica Moldova cu ambulanța de terapie intensivă de tip C-1 a ajuns la București, fără ca pacienta să suporte complicații.

Potrivit IGSU de la începutul acestui an aceasta este a șasea intervenție transfrontalieră terestră SMURD pentru cetățenii Republicii Moldova

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram