Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Igor Grosu susține că doar un milion de lei din pachetul de ajutor de aproape 100 de milioane aprobate de Parlament au ajuns la oamenii de afaceri pentru susținerea în criza provocată de COVID. Potrivit lui, despre aceasta „s-a scăpat cu vorba” ministrul Finanțelor, Serghei Pușcuță, la ultima ședință a legislativului.

„La ultima ședință a Parlamentului domnul Pușcuță s-a scăpat cu vorba și a zis că din pachetul de ajutor pe care l-am votat tocmai un milion de lei a ajuns la oamenii de afaceri. Atunci noi repede am încercat să aflăm cât am votat ca să ajutăm antreprenorii – aproape 100 de milioane. Noi suntem la finalul celor două luni de carantină și ministrul Finanțelor spune că din acel pachet de aproape 100 de milioane de lei, abia un milion a ajuns la agenții economici. Și eu mă întreb – noi ce facem economie și pe pachetul de suport a micului business?”, a declarat Igor Grosu la emisiunea „Punctul pe azi” de la postul TVR Moldova.

Deputatul susține că Republica Moldova se află acum într-o situație foarte complicată pentru că, pe de o parte, Guvernul Chicu și-ar fi demonstrat incapacitatea, pe de altă parte pentru că înainte de a fi dat jos acest Guvern, trebuie să existe o ofertă pentru că nu lăsa țara fără guvernare.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!