/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ După mai bine de trei ani petrecuți după gratii, David Davitean a fost eliberat din penitenciar

missing
04 iunie 2020, ora 23:01

A curs șampanie în fața penitenciarului 13 din capitală. Spumantul a fost deschis de prietenii lui David Davitean, care a fost eliberat astăzi din detenție, unde s-a aflat mai bine de trei ani. Deși avea de ispășit o pedeapsă de 13 ani pentru tâlhărie și tentativă de omor, Curtea de Apel a decis să trimită dosarul la rejudecare, în prima instanță. Chiar dacă va continua să fie cercetat penal, el se va afla în libertate. În trecut, Davitean a fost cercetat și în alte dosare penale, printre care deținerea și folosirea armelor de foc.

Mama lui David Davitean crede că fiul ei a fost eliberat datorită oamenilor care nu i-au întors spatele.

„David a fost eliberat datorită oamenilor cinstiți, vă mulțumim tuturor care ne-au susținut.”

David Davitean a părăsit închisoarea în care s-a aflat mai bine de trei ani. Deși continuă să se declare nevinovat, el nu intenționează să se răzbune.

„Eu îi mulțumesc lui Dumnezeu și răzbunarea o las în voia Domnului. Începând de astăzi voi avea grijă de cei apropiați și îmi voi răsfăța familia.”

Prietenii au celebrat momentul cu un vin spumant.

David Davitean, armean de origine, este cumnatul lui Vitalie Proca, acuzat că este un asasin plătit. In 2017, el a nițial, el a fost condamnat la 16 ani de închisoare cu executare pentru tâlhărie și tentativă de omor a fostului bancher rus, Gherman Gorbunțov. Un an mai târziu, Curtea de Apel Chișinău a emis o altă hotărâre, prin care l-a condamnat la 13 ani de închisoare. Dosarul său urmează să fie rejudecat de prima instanță, iar Davidean se va afla în libertate. Ele consideră că a fost condamnat, de fapt, pentru faptul că a refuzat să facă depoziții împotriva lui Renato Usatîi. Dosarul lui David Davitean face parte din lista celor 38 de dosare pretins politice, care urmează să fie evaluate de către procurori.

Reporter: Cătălin GORIA

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram