/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Decizia Procuraturii privind înregistrările video cu Dodon și Plahotniuc, prezentate astăzi

05 iunie 2020, ora 14:21

Procuratura Generală informează că înregistrările video, prezentate astăzi de către deputații Iurie Reniță și Lilian Carp, vor fi examinate în cadrul procesului penal, inițiat anterior.

„Reieșind din faptul că înregistrările video, prezentate astăzi, par a fi o continuitate a secvențelor precedente, fiind invocate acțiuni pretins ilegale ale Președintelui Republicii Moldova, Procurorul General a dispus examinarea lor în cadrul aceluiași proces penal, inițiat anterior, în baza denunțurilor depuse de liderul PPDA, Andrei Năstase și deputatul Iurie Reniță”, se arată în comunicatul instituției.

Cât privește afirmațiile că Procuratura Anticorupție le-ar deține de mai mult timp, Procuratura Generală spune că s-a inițiat un proces de verificare a acestei informații.

Potrivit Procurorului-șef interimar al Procuraturii Anticorupție, Sergiu Gavajuc, dumnealui nu dispune de date despre deținerea, în cadrul Procuraturii Anticorupție, a vreunui stick cu astfel de informații, dar că a inițiat, în prezent, un proces de verificare a acestei informații.

Procuratura va informa despre măsurile întreprinse și soluțiile adoptate în consecință.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram