/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

„Doamne ferește un focar”. Ce spune Dodon despre redeschiderea grădinițelor

05 iunie 2020, ora 13:09

Șeful statului le răspunde părinților care au înaintat o petiție prin care cer redeschiderea grădinițelor și afirmă că acest lucru ar putea fi posibil în luna iulie. Răspunsul a fost oferit în cadrul emisiunii Președintele Răspunde.

„Noi nu putem risca cu sănătatea copiilor. Eu înțeleg problemele care sunt, dar de asemenea vă aduc aminte că în fiecare vară, în perioada estivală, grădinițele în R. Moldova o lună/două sunt închise. Practic suntem în sezonul estival , poate ar fi mai bine stimați părinți, poate ar fi mai bine să respectăm această perioadă, să nu supunem riscului sănătatea copiilor noștri”, a spus Dodon.

Șeful statului afirmă că și el își dorește să fie redeschise, însă „Doamne ferește un focar în grădiniță, cine își asumă responsabilitate pentru asta? Președintele, Prim-ministrul? De aceea trebuie să fim foarte atenți”, a mai spus Dodon.

Potrivit lui, la Ministerul Sănătății este un grup de lucru și dacă va fi posibil „cu restricțiile respective, posibil, la o anumită perioadă, poate iulie să revenim la aceste activități”.

Peste 2600 de părinți au semnat o petiție online prin care solicită redeschiderea grădinițelor sau acordarea indemnizațiilor pentru cei care stau acasă cu copiii. Semnatarii consideră că dacă vor fi luată măsurile corecte de protecție, atunci riscul de îmbolnăvire poate fi redus. Autorii acestei inițiative au depus petiția la Guvern pe 2 iunie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram