Directorul Agenției Naționale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, recunoaște că mai multe restricții au fost anulate sub presiune. Epidemiologul continuă să creadă că decizia a fost prematură.

„Noi dintotudeauna am pus problema că astăzi e prematur de a relaxa anumite activități și ați văzut pressing-ul cu care ne-am pomenit din Piața Centrală, de la patentari, HORECA, biserică și așa mai departe și ne-am gândit că după două luni de izolare, oamenii au învățat lecțiile. Din păcate, nu am fost auziți”, a declarat Nicolae Furtună într-o conferință de presă azi-dimineață.

Amintim că după mai bine de două luni de izolare și restricții legate de pandemia de coronavirus, autoritățile au decis recent să relaxexe câteva dintre ele. Astfel, din 1 iunie s-au redeschis piețele agro-alimentare, din 8 iunie se vor redeschide centrele comerciale, iar din 15 iunie sălile de sport.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!