/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

/VIDEO/ Nu acceptă condiția de doi metri distanță între persoane. Reprezentanții HoReCa sunt indignați de restricțiile impuse

missing
05 iunie 2020, ora 21:56

Reprezentanții sectorului HORECA au protestat și astăzi în fașa Guvernului. Aceștia sunt nemulțumiți de unele restricții impuse de autorități. De exemplu, nu sunt de acord cu faptul că între meseni să fie o distanță de doi metri și cer anularea ei. Hotelurile, restaurantele și cafenelele își vor realua activitatea din 15 iunie.

„Noi protestăm față de restricțiile autorităților ce se referă la condițiile de muncă. Noi considerăm că doi metri trebuie să fie între mese, pentru că altfel sectorul horeca nu poate să activeze.”

Acest bărbat este barman la un local din capitală. De doua luni, își întreține familia mai mult din împrumuturi. Acum vrea mai repede să iasă la muncă pentru a întoarce datoriile.

„Trebuie să lucrez ca să întrețin familia, acasă am copil mic, soția e încă studentă și la moment sunt unicul care trebuie să hrănească familia.”

La protest s-a alăturat și Ilie, tânărul este solist într-o trupă de rock, care cântă în localurile din capitală. Din luna martie, cântă doar la repetiții, iar bani pentru achitarea studioului nu are.

Ilie, SOLIST: „Nu suntem protejați deloc, nu avem posibilitatea să lucrăm și nicidecum nu suntem ajutați de stat așa cum este în Europa.”

Chiar dacă s-au adunat peste 500 de persoane, protestatarii au încercat să se aranjeze în așa fel încât să lase destul loc între ei. Oamenii mai cer scutirea de plata impozitelor. Mulți dintre ei vor continua să țină locurile inchise, daca autoritățile nu-și vor reevalua unele restricții.

Aneta ZASAVIȚCHI, PREȘEDINTA ASOCIAȚIEI MAR: „Noi nu ne deschidem pentru că cu acea prevedere 2 metri distanță între persoane asta e 10 procente din uzanța restaurantului și asta este echivalent cu ușa închisă. Respectiv nu se merită să avem cheltuieli mai mari decât încasări.”

Tot astăzi, un local din Chișinău, care și-a deschis ușile pentru clienții fideli, a fost vizitat și de oamenii legii.

Potrivit poliției capitalei, în interiorul localului au fost depistate mai multe persoane care discutau despre următoarele vizite. Acum, agentul economic riscă să fie sancționat cu amendă de până la 75 000 lei. Potrivit Comisiei Naționale Extraordinară pentru Sănătate Publică începând cu data de 15 iunie ar urma să se deschidă hotelurile, restaurantele și cafenelele. Iar clienții localurilor ar trebui să respecte distanța socială între ei de 2 metri.

Reporter: Cătălin GORIA
Reporter: Tudor BIGU

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram