/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

Un oraş din România, pe lista celor mai sigure destinaţii turistice europene în timpul pandemiei

missing
08 iunie 2020, ora 11:08

Sibiul a fost declarat printre cele mai sigure destinaţii turistice din Europa în timpul pandemiei de coronavirus. European Best Destinations, o agenţie de turism susţinută de Uniunea Europeană, a inclus oraşul pe lista „Cele mai sigure destinaţii de vizitat în Europa”, scrie digi24.ro.

Lista a fost realizată în condițiile în care multe ţări europene îşi deschid frontierele, zborurile se reiau şi hotelurile se redeschid, iar turiștii vor să fie siguri că zonele unde călătoresc sunt sigure pentru sănătatea lor.

Aceste destinaţii au implementat protocoale stricte privind igiena în spaţii de cazare, restaurante, magazine şi măsuri precum schimbarea filtrelor de aer condiţionat, disponibilitatea măştilor şi distanţarea socială. Aceste destinaţii beneficiază, de asemenea, de proximitate cu spitalele şi au un număr mai mare de paturi de spital per locuitor decât majoritatea ţărilor europene”, spun cei de la  European Best Destinations.

Lista completă a destinațiilor recomandate de EBD

Tbilisi, Georgia

Corfu, Grecia

Cavtat, Croaţia

Insulele Madeira, Portugalia

Insulele Azore, Portugalia

Preveza, Grecia

Alentejo, Portugalia

Batumi, Georgia

Zagreb, Croaţia

Algarve, Portugalia

Sibiu, România

Kotor, Muntenegru

Rijeka, Croaţia

Varşovia, Polonia

Viena, Austria

Bohinj, Slovenia

Malta

Gdansk, Polonia

Vilnius, Lituania

Riga, Letonia

Taigaua sălbatică din Finlanda

„Au fost de 15 ori mai puţine cazuri Covid-19 în România decât în ​​cele mai afectate ţări europene. Sibiu este o destinaţie perfectă pentru toate tipurile de călători: pentru adepţii Instagram care doresc să-şi crească numărul de urmăritori, pentru amatorii de istorie şi iubitorii de natură.

Ştiaţi că România are mai multe paturi de spital disponibile per locuitor decât Belgia, Elveţia sau Olanda? În plus, spitalele din Sibiu nu au fost niciodată supraaglomerate în timpul acestei crize de sănătate şi ar putea găzdui călătorii, dacă este necesar”, se arată în prezentarea oraşului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram