Război în Ucraina, ziua 169: Rușii au bombardat din nou centrala de la Zaporojie. Nivelul de radiații - în normă

politic

„O nouă producție „Miami Pictures””. Corneliu Furculiță, despre informațiile că ar fi primit 6,5 milioane de dolari

09 iunie 2020, ora 15:06
Distribuie:

Deputatul Corneliu Furculiță neagă veridicitatea unor „chitanțe” care, potrivit deschide.md, ar demonstra că deputatul ar fi primit 6,5 milioane de dolari, bani care ar fi încasați clandestin de Igor Dodon pe parcursul mai multor ani.

Potrivit deschide.md, într-o scrisoare expediată pe adresa de e-mail a redacției, o persoana cere să i se păstreze anonimatul și susține că acele „chitanțe„ reprezintă dovada că în „culiocul” primit de Dodon de la ex-liderul PDM Vlad Plahotniuc erau sume impunătoare de bani. Procurorul Maria Vieru spune că Procuratura a recepționat scrisoarea respectivă. Aceasta a fost înregistrată și urmează a fi examinată.

„Denunțătorul spune că deține „chitanțe” semnate de Furculiță din anul 2017 pentru suma de 2 mln 730 mii dolari. La fel din imagine se vede că cifrele erau receționate lunar și ele variază între 216 000 dolari până la 560 000 dolari. Iar în 2018 – 2019, sumele ajung la 3 mln 840 mii dolari. Denunțătorul susține că e gata să fie martor în acest caz, numai dacă instituțiile abilitate îi vor oferi protecție”, se arată în materialul publicat de deschide.md.

Furculiță susține că scrisoarea și așa-zisele „chitanțe” sunt niște falsuri. Iar el se va adresa cu o plângere penală.

„Falșii scenariști sunt acum și falși pictori. Astăzi am văzut o nouă producție “Miami Pictures”, de data asta cu hârtiuțe pe care au desenat cifre. Și un text în care, printre altele, îl ruga pe Procurorul General să țină în secret maxim mesajul, dar tot ei îl strecoară în presa pe care o controlează. Se termină fantezia ori la cineva arde deja foarte tare, că se fac așa gafe copilărești? Așa cum am mai spus, avansarea anchetei în dosarul “furtului miliardului”, pentru a trage la răspundere vinovații de cel mai mare furt din istoria țării, îi face pe unii să intre în isterie și să lanseze tot mai multe falsuri, pentru a sustrage atenția de la anchetă. Petardele informaționale nu trebuie să influențeze deloc în procesul de aflare a adevărului, tragerea la răspundere a celor vinovați în “furtul secolului”, confiscarea averii lor pentru a fi întoarsă poporului. Pe faptul acestui nou fals, voi depune o plângere penală în cel mai scurt timp. Sper că procurorii vor face lumină în toată această acțiune, bazată pe minciună și fals”, a scris Furculiță pe pagina sa de Facebook.

Sursa: deschide.md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram