/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Avizul Guvernului pentru proiectul de amnistiere a amenzilor este negativ. Nagacevschi: „Proiectul este extrem de periculos”

10 iunie 2020, ora 23:34

Guvernul a avizat negativ proiectul de lege privind amnistia amenzilor aplicate în timpul stării de urgență pentru nerespectarea izolării la domiciliu și banii să le fie întorși celor sancționați. Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a menționat că proiectul este unul populist și extrem de periculos.

„Or, să ieși cu o asemenea inițiativă în perioada în care Republica Moldova se află în plină pandemie și în stare de urgență și să promovezi nesupunerea măsurilor luate de către stat, asta trebuie să fii absolut iresponsabil și este absolut regretabil că se iese cu asemenea inițiative legislative”, a declarat Nagacevschi.

Amintim că grupul „Pro Moldova”, condus de Andrian Candu, a înregistrat un proiect de lege în Parlament prin care cer să fie declarată amnistie pe amenzile aplicate în timpul stării de urgență pentru nerespectarea izolării la domiciliu și banii să le fie întorși celor sancționați. Cei din „Pro Moldova” susțin că aceste amenzi se aplică selectiv și discriminatoriu.

Subiectul amenzilor aplicate pe timp de stare de urgență a fost subiectul unor sesizări la Curtea Constituțională. De asemenea, avocatul poporului a cerut ca aceste amenzi să fie micșorate.

Potrivit ultimelor modificări introduse în Codul contravențional, persoanele fizice care nu respectă regimul de izolare la domiciliu în timpul stării de urgență pot fi sancționate cu amenzi în valoare de de 450-500 de unități convenționale, iar persoanele juridice care încalcă prevederile autorităților în perioada stării de urgență pot fi sancționate cu amendă de 1000-1500 de unități convenționale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram