/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Când ar putea fi implementată tehnologia 5G în R. Moldova? Subiectul a fost discutat la Ministerul Economiei

10 iunie 2020, ora 22:23

Operatorii naționali de telefonie mobilă susțin că în planurile lor investiționale implementarea tehnologiei 5G nu este prevăzută mai devreme de anul 2023. Subiectul a fost abordat în cadrul unei ședințe de consultări publice a Ministerului Economiei cu operatorii și reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Serviciului Naţional de Management al Frecvenţelor Radio și a Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei.

Potrivit operatorilor, procesul de tranziție la o generație mai avansată presupune dezvoltarea infrastructurii, precum și informarea populației despre disponibilitatea acestor servicii.

„Rețelele de comunicații electronice cu sau fără de fir, sunt vitale pentru o economie modernă, serviciile electronice și Internetul au devenit parte indispensabilă a vieții noastre cotidiene, iar criza pandemică doar a accentuat necesitatea în servicii de comunicații moderne și fiabile, la capacități tot mai avansate”, a menționat ministrul Economiei, Sergiu Railean.

În cadrul ședinței s-a convenit asupra creării unui grup de lucru, din care să facă parte toate instituțiile cu atribuții în domeniu, pentru elaborarea cadrului normativ în ceea ce privește implementarea tehnologiei 5G în țara noastră.

În prezent, MEI este în proces avansat de definitivare a proiectului Programului, acesta va fi expus pentru consultări publice și urmează a fi aprobat de Guvern la finele anului curent. Programul va conține o planificare a utilizării spectrului radio la nivel de țară, armonizată cu politica utilizării spectrului radio la nivel regional și internațional.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram