O femeie originară din R. Moldova a fost internată într-un spital din Padova, fiind dignsoticată cu coronavirus. Moldoveanca s-a întors în Italia acum cinci zile pentru a lucra ca îngrijitoare. Aceasta a călătorit într-un microbuz cu alte 11 persoane, scrie presa locală

Femeia s-a simțit rău la două zile după ce a sosit în Italia.

„În urmă cu doar două zile, a început să facă febră și s-a prezentat la Urgență unde i-au fost făcute imediat analizele. Testată pozitiv la Covid-19, a fost imediat internată la secția de boli infecțioase”, precizează medicul Daniele Donato, directorul spitalului din Padova.

O parte din persoanele cu care acesta a interacționat au fost autoizolate și sunt monitorizate de către medici.

„Am luat legătura cu toate persoanele cu care a intrat în contact aici, la Padova, cu bătrâna pe care o îngrijește și cu fiii acesteia. De asemenea, reprezentanții spitalului italian au anunțat consulatul Republicii Moldova și au activat protocolul pentru a găsi cele 11 persoane și șoferul din microbuzul cu care femeia a călătorit”, mai spune medicul.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!