/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

/VIDEO/ Plajele din capitală sunt luate cu asalt de chișinăuieni. Oamenii intră chiar și în apă

missing
10 iunie 2020, ora 07:19

Pentru că soarele arde tot mai tare, cei care au avut timp liber astăzi și-au găsit refugiul pe plajele din capitală. Oamenii au făcut băi de soare, iar unii chiar au intrat în apă. Cu ochii pe ei au fost tot timpul salvatorii. Însă, nu și poliția pentru a le vorbi despre distanța socială și aglomerația.

MIHAELA DICUSAR, REPORTERĂ TV8: „Vremea frumoasă și temperaturile ridicate de astăzi i-au scos pe unii chișinăuieni din casă. Atsfel, în căutarea unui strop de răcoare, aceștia nu au ezitat să facă băi de soare sau să se scalde în unele lacuri din capitală”.

Vremea caldă și soarele fierbinte au scos-o din casă și pe această femeie. A ieșit în parcul Valea Morilor, alături de nepot.

E super, cald. Apă e murdară, așa că el își udă doar piciorele”. 

Coronavirusul i-a stricat toate planurile de vacanță, așa că se va odihni prin țară.

Am vrut. Au fost planuri grandioase pentru august și septembrie, dar cred că vom petrece toată vara aici”.

Iar acești tineri chiar s-au aventurat să intre în lac.

Nu e periculos, coronavirus..? Nu. De ce? Nu ne mai gândim la asta. Am analizat mult situația și credem că nu e chiar atât de periculos”.

Cum e apa? Minunată. MUSCA 00:17-00:39 E curată apa? Dar noi suntem curați? Nu vă e frică? Cunosc câteva ceva în domeniu dat. Să vorbim despre vreun rezervor cu apă deschisă la noi, nu face”.

Salvatorii erau tot timpul cu ochii pe cei care au ieșit să se odihnească. Prin difuzoare, oamenii erau informați despre regulile de comportament din timpul scăldatului.

SALVATOR: „Se mai întâmplă să treacă și limita? Se întâmplă de toate. Sunt unii care nu știu regulile. Mergem și le explicăm. Văd că vă apropiați și de copii. Ce le spuneți? Nu se poate să se scalde fără supravegherea părinților sau cineva din adulți”.

Șeful stației de salvatori afirmă că oamenii s-au relaxat peste măsură și nu respectă regula de aur – păstrarea distanței sociale, inclusiv pe plajă.

STANISLAV CEAGLEI, ȘEF STAȚIE SALVATORI CHIȘINĂU: „Pandemia e pe mal, în apă – nu. Pur și simplu, cum vedeți, ei stau în grupuri. Vin câte cinci, câte șapte. Nu ați pus anumite resticții? Noi suntem salvatori pe apă, nu putem să le interzicem”.

Cât timp ne-am aflat la Valea Morilor nu am surprins echipaje de poliție, care să le amintească oamenilor despre riscurile privind răspândirea coronavirusului. Alți oameni au preferat să facă sport sau doar să se plimbe.

Am ieșit la un antrenament. Ne bazăm pe sport, cât este mult timp liber. Ați reușit să vă scăldați? Nu. Totuși încă e perioadă de carantină și nu trebuie de riscat. Așa nu e piculos? Ținem distanța, nu comunicăm cu toți”.

Nu. De ce? Cred că apa nu-i chiar curată. Nu se permite”.

Vremea frumoasă se va menține și în zilele următoare, promit meteorologii. Iar la sfârșitul săptămânii temperaturile vor depăși chiar și 30 de grade Celsius, însă ar putea să dacă ploi cu descărcări electrice. În pofida acestui lucru, specialiștii recomandă să ținem cont de toate măsurile sanitare. Să evităm spațiile aglomerate și să ne plimbăm prin parcuri în grupuri mici.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram