Declarația privind condamnarea faptelor de traseism politic, propusă de democrați, votată în Parlament

11 iunie 2020, ora 13:10

După mai multe discuții în Parlament, Proiectul de Declarație cu privire la condamnarea faptelor de traseism și corupere politică, elaborat de PDM, a fost votat unanim, astăzi, 11 iunie.

Proiectul de Declarație a fost prezentat de la tribuna Parlamentului de către democratul, Alexandru Jizdan.

După prezentarea proiectului liderul grupului parlamentar Pro Moldova, Andrian Candu a venit la tribuna Parlamentului și i-a criticat pe Maiei Sandu, Pavel Filip și Alexandru Jizdan, acuzându-i că anterior și ei au trecut de la un partid la altul.

În același context, după mai multe discuții, declarația a fost aprobată de majoritatea deputaților prezenți în sală, inclusiv deputați din opoziție.

În textul documentului autorii menționează că deputații în Parlamentul Republicii Moldova condamnă cu vehemență acțiunile de traseism politic în forul legiuitor al țării pentru întreaga perioadă a parlamentarismului țării.  ”Aceste acțiuni întemeiate pe acte de corupție generează și amplifică fenomenul corupției politice. Voința suverană a poporului exprimată în alegeri este brutal denaturată, iar gestionarea din afara țării a migrației politice bazate pe corupție, reprezintă o amenințare reală la siguranța națională” se arată în Declarație.

15 deputați au părăsit fracțiunea Partidului Democrat. 13 dintre ei fac parte din grupul „Pro Moldova”, iar 2 au aderat la Partidul Șor.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram