/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Reacția „Avia Invest” la declarațiile APP: Sunt presiuni politice care urmăresc preluarea companiei

missing
11 iunie 2020, ora 16:34

Compania „Avia Invest”, care a luat în concesiune Aeroportul Internațional Chișinău, a venit cu o reacție, după declarațiile făcute de conducerea Agenţiei Proprietăţi Publice (APP) precum că aceasta nu și-ar executa obligativitatea stabilită în programul investițional atât pentru etapa întâi cât și pentru etapa a doua.

Reprezentanții „Avia Invest” spun că toate declarațiile, care se fac în această perioadă, sunt doar presiuni politice, care urmăresc preluarea printr-un atac de tip raider a companiei.

„Compania „Avia Invest” califică aceste declarații ca fiind mincinoase și manipulatorii, făcute sub influența și presiunea politicului. Gestionarul aeroportului își îndeplinește toate obligațiunile investiționale conform planului și contractului de concesiune, iar acest lucru este confirmat de toate documentele și actele prezentate APP și altor instituții de stat”, spun reprezentanții companiei.

„Avia Invest” precizează că a investit până în prezent peste 90 de milioane de euro în infrastructura aeroportuară și că etapa a doua a programului de investiții decurge conform obligațiunilor contractului de concesiune.

Conducerea APP a comunicat anterior că „Avia Invest” a acumulat restanțe la capitolul investiții în jur de 66.2 milioane de euro. De cealaltă parte, responsabilii de la „Avia Invest” au spus că autoritățile municipale refuză repetat să emită actele pentru construcția noului terminal.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram