Vine dintr-o localitate din centrul Moldovei, dintr-o familie care știe secretele producerii unui vin bun. Munca de pe vremea copilăriei alături de principalii vinificatori ai casei – tatăl și bunelul, urma să-i marcheze viitorul în viața de adult, când a lăsat profesia de avocat și a mers în Franța să învețe de la unii dintre cei mai renumiți vinificatori din lume, cum să organizezi corect o industrie vinicolă, ca să-ți faci un nume și un loc pe piața internațională a vinificatorilor. A revenit acasă în perioada în care industria vinicolă din Moldova trecea printr-o nouă încercare – embargo-ul rusesc, iar în ultimul deceniu a muncit pentru ca vinul moldovenesc să renască și să-și facă numele auzit în lume. Diana Lazar, despre „Legenda vie” a vinului moldovenesc, cu ce-i atrage Moldova pe turiștii străini și cum poate fiecare dintre noi să devină un ambasador al turismului autohton.

Un proiect susținut de Moldtelecom!

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!