/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Dodon, despre contestația lui Plahotniuc a deciziei prin care a fost declarat indezirabil în SUA: „Nu vă pare că asta-i bred?”

12 iunie 2020, ora 13:35

Fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, s-a adresat unei instanțe din SUA pentru a contesta decizia prin care el și familia sa au fost declarați neeligibili pentru viză. La acest subiect s-a expus și președintele Igor Dodon, care îl mai acuză pe Plahotniuc că ar încerca „să cumpere”  judecători pentru a nu fi extrădat și tras la răspundere în R. Moldova. 

„Acum înțeleg de ce Plahotniuc așa se grăbește. Iată de ce cumpără deputați pentru a destabiliza situația și pentru ca să-i preseze pe judecători și procurori. Orice decizie luată în Moldova împotriva lui Plahotniuc pe „furtul miliardului” îi micșorează șansele care el să mai rămână în SUA. Mie îmi este intersantă și poziția americanilor. Nu vă pare că asta-i bred? Ce argumente oare sunt în cererea aceea?”, se întreabă Dodon.

Vladimir Plahotniuc a contestat decizia prin care a fost declarat indezirabil în SUA. El cere ca aceasta să fie declarată neconstituțională.

În cerere, se menționează că Plahotniuc a ajuns în SUA pe 15 iunie 2019, după ce cu o zi înainte a fugit din R. Moldova temându-se de persecuție și amenințări cu violență.

Ulterior, în septembrie 2019, Plahotniuc a solicitat azil politic în SUA, dar la 10 ianuarie 2020 Serviciul de Imigrări a emis o notificare în care afirmă că nu l-a găsit pe Vladimir Plahotniuc eligibil pentru azil, cererea acestuia fiind trimisă spre reexaminare la o altă instanță.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram