/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Jiguli-urile cu lunete cu grilă: care a fost scopul montării lor

missing
12 iunie 2020, ora 13:55

Mulţi dintre noi când eram copii, mai tineri, dar chiar şi acum, am putut şi mai putem vedea pe străzi automobile VAZ sau LADA, mai cunoscute în popor sub denumirea de Jiguli, cu o grilă pe lunetă. Arată astfel de maşini cumva mai neobişnuit, dar mulţi nu înţelegeau din prima ce este asta şi la ce ar folosi.

Aflaţi dar că are atât un scop estetic, cât şi practic.

FOTO: filckr.com

Elementul din plastic care vizual seamănă cu mai multe perechi de jaluzele, de culoare neagră, de regulă nu era un tot întreg cu luneta, aşa cum se credea, ci era lipit de sticlă prin eliminarea sigiliului etanş din cauciuc, după care se instala meticulos înapoi. Pe scurt – un lucru care nu era prea uşor de făcut.

Drept rezultat: totul devenea cam oblic și strâmb, dar de departe părea neobișnuit. Citeşte continuarea pe AutoBlog.MD

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram