Fostul primar interimar al Chișinăului, Ruslan Codreanu a redactat o petiție către autoritățile R. Moldova, cărora le cere oprirea defrișărilor din Moldova. Până acum, aceasta a fost deja susținută de 1 500 de semnatari.

În ultimii 15 ani, Moldova a rămas fără 7500 ha de păduri. Tot ne lăudăm cu Codrii Moldovei, dar în ritmul în care se taie, exact în 10 ani vom rămâne fără ei. Un copac sănătos care crește și o sută de ani, ei îl taie – barbar într-o clipă. Iar alții în loc nu plantează. Sub pretextul „lucrărilor de regenerare” sunt defrișați copaci sănătoși, iar în locul pădurilor apar câmpuri pustii cu solul degradat Autorizațiile de defrișare nu sunt publicate pentru a ascunde amploarea tăierilor care se efectuează. Iar, în lipsa unui inventar al pădurilor nu se poate demonstra cât și de unde se taie”, se menționează în textuyl petiției.

Petiția adresată Guvernului include mai multe solicitări, dar și nemulțumiri la adresa celor care administrează pădurile statului. Principala cerere semnalată în petiție este interzicerea tăierilor de păduri din Moldova, prin Hotărâre de Guvern. De asemenea, se dorește ca Parlamentul Republicii Moldova să voteze moratoriu asupra defrișărilor pădurilor pe un termen de zece ani, iar Agenția de Mediu să publice online autorizațiile de defrișare și să echipeze automobilele MoldSilva cu GPS-trackere.

Petiția o puteți semna aici.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!