/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Dosarul interceptărilor ilegale. Deputat PPDA: „Am depus declarații. Îi îndemn pe cei care au fost victime să depună plângeri la PA”

13 iunie 2020, ora 11:47

Deputatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Dinu Plîngău susține că a depus declarații în dosarul interceptărilor ilegale. „Îi îndemn pe cei care au fost victime ale acestui dezmăț să depună plângeri la Procuratura Anticorupție”, a scris deputat pe pagina sa de facebook.

 

Mesajul postat pe deputatul PPDA, pe facebook:

Printre persoanele care ar fi fost interceptate ilegal la indicația fostei conduceri a Ministerului de Interne (MAI), potrivit documentului prezentat de către deputatul Chiril Moțpan, la sfârșitul anului 2019, apărare și ordine publică. În raportul prezentat se arată că nu doar jurnaliști și activiști civici, dar inclusiv și profesori, oameni de afaceri și oameni de rând, care figurează în acel document drept susținători ai Platformei DA ar fi fost interceptați ilegal.

Ulterior, în aprilie 2020, Procuratura Generală a oferit detalii din așa-numitul „dosar al interceptărilor” după ce investigația jurnalistică a scos la iveală faptul că mai mulți politicieni, jurnaliști și membri ai societății civile au fost interceptați și filați ilegal.

Dosarul interceptărilor: 5 angajați ai IGP și 3 procurori sunt cercetați penal

/DOC/ Scandalul interceptărilor 2: Lista persoanelor care au fost urmărite la indicația fostei conduceri a MAI-ului, potrivit lui Moțpan

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram