/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Chicu, despre situația cu COVID-19: Săptămâna aceasta ne așteptăm la 500-600 de cazuri pe zi

missing
15 iunie 2020, ora 09:27

Premierul Chicu afirmă că Moldova deja a intrat în cel de-al doilea val al epidemiei de Covid-19. Acesta a precizat că săptămâna trecută țara noastră a înregistrat mai multe antirecorduri, care se datorează relaxării activităților economice. Totodată, potrivit lui, săptămâna aceasta numărul de cazuri va fi în creștere.

„Specialiștii spun că, din păcate, în această săptămână vom avea înoirea acestor antirecorduri. Putem avea chiar 500-600 de cazuri pe zi”, a declarat Chicu. Totodată, acesta a menționat că ministerul Sănătății va amenaja alte 2000 de paturi ca să facă față valului nou de infectări.

Chicu a mai spus că statul nu poate instaura din nou starea de urgență, fiindcă va intra într-o altă criză, una economică.

„Nu mai putem aplica starea de urgență, nu putem face acest lucru, pentru că nu mai avem resurse, rezerve, pentru că dacă blocăm intrăm într-o altă criză”; a precizat premierul.

Acesta a făcut și un apel către toți cetățenii să respecte regulile de protecție și a menționat că în caz contrat se vor aplica amenzi.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 11740 cazuri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram