/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

„Aliații noi ai guvernului Chicu”. Mesaj dur al unui deputat Platforma DA adresat formațiunii Maiei Sandu

missing
17 iunie 2020, ora 13:36

După ce Platforma DA și PAS nu au ajuns la un consens privind demiterea actualului guvern, deputatul Platformei DA, Igor Munteanu acuză PAS că sunt noii aliați ei guvernului Chicu.

„Din păcate, aliații vechi (PD) au miniștri în guvernul Chicu, prea prețioși să fie schimbați pe un viitor guvern ”anti-criză”, care ar trebui să rezolve și nu să imite rezolvarea problemelor vitale cu care se confruntă populația RM. Iar aliații noi ai guvernului Chicu (PAS) ignoră dezastrul sanitar din RM prin faptul că nu văd în schimbarea guvernului o prioritate. Contează alegerile prezidențiale, restul mai puțin. Contextual, aliații noi pot susține și proiectul de suflet al lui Dodon de a declanșa în toamnă alegeri concomitente, prezidențiale la termen și parlamentare anticipate, dacă acestea convin politic. Ușor.”, a scris Munteanu pe pagina sa de Facebook.

În același timp, acesta susține că, în opinia celor de la PAS, înțelegerile dintre PAS și Platforma DA ar depinde de poziția Partidului Democrat. „Paradoxul este că aliații noi (PAS) susțin că anume PDM este factorul de care depind (90%) înțelegerile politice între PAS și DA, de parcă PDM ar fi trecut deja filtrele PAS, devenind brusc cel mai curat, mai european, mai acceptabil grup politic din Parlament. Prietenii noștri uită că actualul PDM încă mai oferă acoperiș deputaților Andronachi și Nichiforciuc, care sunt la fel de nocivi și de fățarnici, ca și mulți alți politicieni blamați pentru ce-au făcut până nu demult din acest stat”, a mai scris Munteanu.

Acesta mai spune că Platforma DA vrea să dea cetățenilor RM un nou guvern și să-l demită cât mai curând pe actualul PM Ion Chicu care ar fi direct responsabil „de acest dezastrul sanitar, economic și politic din RM”. Însă, spune Munteanu, partidul din care face parte încă nu a primit un răspuns onest și etic de la PAS „în spiritul valorilor pe care le împărtășeam pe timpuri fără ezitare, cu excepția unor replici tăioase și malițioase, rostite probabil la fierbințeală și iritare, care nu sunt o călăuză potrivită politicienilor europeni”.

Precizăm că, Maia Sandu a spus că luni, 15 iunie, a avut o întrevedere cu mai mulți membri ai PPDA, unde s-a discutat despre posibilitatea demiterii actualului cabinet de miniștri și investirea unui nou Guvern. Potrivit ei, cei din Platforma DA au zis că își asumă guvernarea în totalitate, fără a le prezenta însă un program sau lista posibililor miniștri. Totuși, aceasta a declarat că nu pot demite actualul Guvern fără a fi siguri că au 51 de voturi pentru a investi altul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram