/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Treizeci de asociaţii cer UE să sporească mijloacele de luptă împotriva sărăciei

missing
17 iunie 2020, ora 13:56

Treizeci de asociaţii europene au cerut miercuri Uniunii Europene să crească “mijloacele dedicate luptei împotriva sărăciei şi în favoarea ajutorului alimentar” în viitorul buget comunitar, în contextul “unui val de sărăcie fără precedent, agravat de epidemia de COVID-19”, potrivit agerpres.ro.

Textul, semnat în Franţa de asociaţiile Restaurantele Inimii, Crucea Roşie, Secours Populaire şi Federaţia Franceză a Băncilor Alimentare, face apel la UE să întărească Fondul de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane (FEAD) şi să sporească mijloacele dedicate luptei împotriva sărăciei şi în favoarea ajutorului alimentar, în bugetul european pentru 2021-2027.

Examinarea viitorului buget, precum şi planul de relansare de 750 de miliarde de euro prezentat de Comisia Europeană la 27 mai sunt vineri pe ordinea de zi a Consiliului European, care se reuneşte prin videoconferinţă.

“Nevoile, deja considerabile în prezent, vor creşte în săptămânile şi lunile care vor veni, deoarece criza economică şi socială se anunţă lungă şi ar putea conduce la situaţii explozive”, atrag atenţia asociaţiile.

“Milioane de europeni ar putea astfel cădea în precaritate şi sărăcie, fără îndoială pe termen lung. Ei nu trebuie lăsaţi la marginea drumului”, adaugă ele.

Conform celor patru asociaţii franceze semnatare ale apelului, “87 de milioane de europeni trăiesc deja sub pragul sărăciei“.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram